Напрежение в центъра на София след сблъсъци пред бившия Партиен дом

...
Напрежение в центъра на София след сблъсъци пред бившия Партиен дом
Коментари Харесай

Ранени и арестувани при щурма на Партийния дом

Напрежение в центъра на София след сблъсъци пред някогашния Партиен дом на митинга в София във вторник вечер. За шести следващ ден недоволството извърши улиците на София. Хората желаят незабавната оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

В сряда заран пред постройката на някогашния Партиен дом следите от снощния разгром стоят. Пет общо са прозорците, които са изпочупени след мятане главно на стъклени бутилки. От полицията са безапелационни - вредите тук са нанесени от провокатори, които са се внедрили в митинга. По друга от вратите на Партийния дом са хвърляни пликове и кутии с алена багра. Използвани са и павета от провокаторите. Ранените служители на реда са двама. По първична информация има шестима арестувани.

Малко след 22.30 ч. напрежението на митинга ескалира. Провокатори опитаха да щурмуват постройката на някогашния Партиен дом. Двама мъже опънаха транспарант с надпис „ Продава се ” на постройката на някогашния партиен дом, а минута по-късно гръмна бомба.  На среднощен брифинг от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че има взривени две бомби, а служителите на реда са били замервани със стъклени бутилки и кутии с алена багра.

Дълго време уредниците се опитваха да прекратят провокациите. Те, както и полицията, са безапелационни, че има внедредни групи провокатори измежду спокойно протестиращите.

Протести имаше и в други градове на страната. Във Варна за поредна вечер хората извършиха улиците с искане за незабавна оставка на кабинета. В Шумен пък жители желаеха и кметът, и регионалният шеф да се отдръпват от постовете си.

В Русе протестът събра недоволните пред Съдебната палата и продължи със шествие. Като проява хората разпиляха подправени еврови банкноти

Протестиращи се събраха и на централния площад в Хасково, след което потеглиха из улиците на града.

За през днешния ден има проведени нови митинги и разнообразни демонстрации в цялата страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР